top of page
Crystal Salt

קונסטלציה משפחתית 

טיפול בקונסטלציה משפחתית הוא גישה הוליסטית ומערכתית לריפוי שמטרתה לטפל בגורמי השורש לבעיות רגשיות ופסיכולוגיות על ידי בחינת האופן שבו דינמיקה משפחתית וטראומה בינדורית יכולים להשפיע על חייו של אדם.

בסוג זה של טיפול, אני עוזרת למטופלים לחשוף ולהבין את הדינמיקה והיחסים החבויים בתוך המערכת המשפחתית שלהם וכיצד הם עשויים להשפיע על מצבם הנוכחי.

 

הנה כמה דרכים בהן טיפול בקונסטלציה משפחתית יכול לעזור למטופלים ולמונחים:

 

זיהוי וריפוי טראומה שעברה אלינו בהעברה בינדורית: טיפול בקונסטלציה משפחתית יכול לעזור למטופלים לזהות ולרפא דפוסים תורשתיים של טראומה או חוסר תפקוד שהועברו לאורך דורות של משפחתם. זה עשוי לכלול חקירת דפוסים בין-דוריים של התעללות, התמכרות או צורות אחרות של טראומה שעשויות להשפיע על מערכות היחסים הנוכחיות של המטופל.ת או על בריאותה.ו הנפשית.

 

להבין ולגלות את הדינמיקה המשפחתית: על ידי בחינת מערכות היחסים והתפקידים בתוך המערכת המשפחתית שלכם, תוכלו לקבל הבנה מעמיקה יותר כיצד הדינמיקה המשפחתית שלהם עשויה להשפיע על מצבכם הנוכחי כיום. זה יכול לעזור לכם לזהות ולשנות דפוסי התנהגות שעשויים לעכב את הצמיחה שלכם או לתרום לבעיות שלהם.

 

שיפור מערכות יחסים: טיפול בקונסטלציה משפחתית יכול לעזור לכם לשפר את מערכות היחסים שלכם עם בני משפחה, שותפים ואנשים חשובים אחרים בחייכם. על ידי חקירה ופתרון קונפליקטים בתוך המערכת המשפחתית, תוכלו לקבל תחושת חיבור והבנה רבה יותר עם האחרים המשמעותיים לכם בחייכם.

לדוגמה, מטופלת יכולה להגיע לטיפול כשהיא חווה דחיה במערכת יחסים שלה עם בתה. באמצעות טיפול בקונסטלציה משפחתית, היא עשויה לגלות שהתנהגותה של אמה היתה התנהגות דוחה ופוגענית, ולפתוח את מה שקרה לאמה, החויה של אמה מעוגנת בחוויות שלה עצמה של טראומה וחוסר תפקוד בתוך המערכת המשפחתית. על ידי הבנת הדינמיקה הזו ועבודה לריפוי הדפוסים הבסיסיים, המטופלת תוכל לפתח מערכת יחסים חיובית ומספקת יותר עם בתה.

 

הגברת מודעות עצמית: באמצעות תהליך של טיפול בקונסטלציה משפחתית, תוכלו לקבל הבנה עמוקה יותר של הרגשות, המוטיבציות וההתנהגויות שלכם. הטיפול יכול לעזור לכם לפתח מודעות עצמית גדולה יותר ולבצע בחירות מודעות יותר בחייכם.

לדוגמה, מטופל עשוי להגיע לטיפול כשהוא נאבק בתחושות של חוסר ערך וספק עצמי. באמצעות טיפול בקונסטלציה , הוא עשוי לגלות כי רגשות אלו מושרשים בדפוס של הזנחה רגשית במערכת המשפחתית שלו. על ידי הבנת הדינמיקה הזו ועבודה לריפוי הדפוסים הבסיסיים, המטופל יכול לפתח ביטחון עצמי והערכה עצמית גדולים יותר, ולבצע בחירות מודעות יותר בחייו.

צמיחה אישית: טיפול בקונסטלציה משפחתית יכול גם לעזור לכם להתגבר על אמונות מגבילות או דפוסי התנהגות שמעכבים אתכם מלהגשים את מלוא הפוטנציאל שלכם. על ידי זיהוי וטיפול בבעיות אלו, תוכלו לפתח תחושת ביטחון עצמי ותכלית רבה יותר בחייכם.

קונסטלציה משפחתית היא גישה שפותחה ע"י התרפיסט ברט הלניגר והיא נשענת גם על גישות פסיכולוגיות הקיימות והוותיקות כמו פסיכואנאליזה, גשטאלט וטיפול משפחתי.

הייחוד של הגישה הוא בשני רבדים:

1. הטכניקה, הדרך בה השיטה פועלת 

2. הרעיונות שנולדו מתוך מה שהתגלה וממשיכים להתגלות בניסיון המצטבר - התיאוריה, שמאד מחוברת למה שאנחנו רואים בשטח. 

הרעיון המרכזי שנולד מהשיטה הוא  המעבר מההתייחסות האישית

אל הלא מודע והשפעתו על החיים שלנו להתייחסות משפחתית מערכתית.

רעיון זה הוא לב ליבה של הקונסטלציה. 

כלומר, במשפחה קיימים השפעות שאינן מודעות, והן מנהלות את בני המשפחה והיחסים שביניהם. המטרה היא להציף את ההשפעות האלו בעזרת השיטה, ולשנות אותן מהשפעות מגבילות או הרסניות להשפעות תומכות ומשחררות.

למה הכוונה ? 

הכוונה היא דפוסים שאדם מתמודד איתם, למשל קשיים בתקשורת הזוגית, קשיים בהורות, עבודה על דכאון, חרדה, תוקפנות וקושי להשיג מטרות בחיים, אנו מסתכלים על המקומות האלו מתוך הקשר משפחתי - מערכתי, כאשר אנחנו בטיפול נלך אחורה, למשפחת המקור ולעיתים גם ליותר מדור אחד לאחור. כך שלב העבודה שלנו הוא העברה בינדורית. 

כאשר הדינאמיקה ממנה הגיע אדם נחשפת וזוכה להכרה, בטיפול ניתן מעבר להכרה, תהליכי ריפוי ותיקון למה שקרה על מנת לשחרר את האדם ממגבלות משפחת המקור שלו, טראומות ושיבושים שקרו הובילו דינאמיקות מסוימות שהותירו משקעים פוגעניים ודפוסי התמודדות עם כאב שנותרו. 

 

עקרונות הקונסטלציה המשפחתית : 

הקונסטלציה המשפחתית פועלת לפי כמה עקרונות: 

העקרון הראשון והחשוב ביותר הוא שדה התופעות - הגישה הפנומנולוגית.  כאשר אנו נכנסים לתהליך של קונסטלציה משפחתית אנו קודם כול צופים במתרחש ללא מידע, ללא ציפייה, ללא שיפוט וללא מורא.

בגישה הפנומנולוגית התופעתית, אנו נקראים להניח לכול הידע שלנו, ולהיות מספיק אמיצים ופתוחים לכך שהפתרון למצב בעייתי יכול להגיע ממקום לא צפוי, ממקום אחר במערכת המשפחתית. אנו מבינים שיש סיבתיות עמוקה לכול התנהלות ושאין אנו יודעים את פשרה ומה הפתרון הנכון. לרוב התנהלות בעיתית מושפעת מנאמנות עמוקה לעקרונות משפחתיים ומערכתיים רחבים יותר.

לדוגמא: הגיע אלי זוג לטיפול כאשר אחד הנושאים הקשים והמרים לויכוחים אינסופיים ביניהם היה כסף- והיחס לכסף. כאשר ביצענו את תהליך ההעברה הבינדורית, ראינו שהמשפחה של הגבר היתה בעבר משפחה עשירה מאד שנאלצה להותיר את כל רכושה במדינה ממנה הם עלו ,  וסבלו מעוני לאחר העליה ארצה. עקב העוני נגרם סבל רב במשפחה הזו . הגבר היה תחת חרדה ממשית מהנושא של כסף, למרות שהיו זוג אמיד. בתהליך קונסטלטיבי, קיבלו הנפשות הפועלות במשפחה הכרה בסבל שנגרם להן, ונעשה תהליך ריפויי עמוק לשורשי המשפחה הזו. לאחר מכן, בני הזוג הרגישו שהם יכולים לדבר על כסף בצורה נינוחה ונעימה, להגיע להסכמות, לראות ולהבין אחד השני באופן מכיל ובמרחב נעים יותר, שהיה לפני כן מקווץ, רגיש מאד ונפיץ. 

לאחר זמן מה היחסים בני בני הזוג להוריו של הגבר, גם הם קיבלו תפנית ונהיו חיוביים וטובים יותר. 

בסיפור זה ניתן לראות את הקשר בין הפרט והמערכת, בין הגבר והמשפחה שממנו הוא הגיע. הבן עובר תהליך פרטני והתוצאה היא שינוי במרקם המשפחתי.

כמו כן, העבודה בקונסטלציה דורשת מאיתנו לוותר על ההנחה שאביו , שהיה דכאוני ואלים, הוא הרע במשפחה והמקור לכול הצרות, או שהבן הוא רע וחסר שליטה. הנחות אלו יוצרות מעגלים של האשמה ולקיחת סמכות.

התהליך בעבודה עם התופעה צריך להשאיר את כול האופציות פתוחות.

הבעיה שתוארה בפנינו היא רק השער שדרכו אנו נכנסים לתהליך הקונסטלטיבי ואין אנו יכולים לכפות את הידע המוקדם שלנו או של תחושות האמפטיה והנקם שלנו או של המונחית על התהליך. הפתרון יגיע מתוך התהליך.

העיקרון השני מדבר על ההתייחסות המערכתית בגישת הקונסטלציה. ההתייחסות המערכתית אומרת שאנו כפרטים כישות עצמאית באופן תמידי משפיעים ומושפעים ממערכת יותר רחבה ומורכבת, מעוד גורמים שהם מחוצה לנו.

המקרה הבסיסי הוא אבא, אימא וילד.

זאת היא מערכת שלמה.

אין היא יכולה להתקיים ללא אחד המרכיבים.

כלומר אין ילד בלי אבא, או אין אמא בלי אבא וכן הלאה.

כול גורם במערכת הזאת מושפע ומשפיע על האחרים. אין הוא יכול להתקיים בפני עצמו. כאשר אחד החלקים של מערכת זאת חסר, אלו שנותרים ינסו למלא את החסר בדרכים שונות. אך המערכת, כמערכת, תשאף שכל חלקיה יהיו קיימים וקיימים ביחסים האחד עם השני. הניסיון למלא את החסר מביא לחוסר איזון במערכת שמתבטא בבלבול תפקידים.

לדוגמא כאשר הילד מנסה להיות הבעל של האימא.

בלבול תפקידים שכזה נפוץ מאוד. כאשר יש בלבול בתפקידים נכנסים מתחים למערכת, יכולת התפקוד שלה ושל הגורמים שבה קטן והמתחים גדלים. וכמו שאנו יודעים למתחים יש השפעות בהרבה תחומים.

עוד מערכת מהותית במשפחה היא סבתא, אימא וילדה.

זאת היא המערכת הבין דורית הנשית, השושלת הנשית של המשפחה.  

גם כאן אותם כללים חלים.

אין האחת קיימת ללא השנייה, ובאופן יותר קיצוני ללא האחת האחרות לא היו.

כלומר מדובר בעקרונות שעליהם החיים בעצמם מבוססים.

האפשרות לבלבול בתפקידים כאן מאוד מגוונת. לדוגמא, הסבתא תחפש בנכדתה את מה שהיה חסר לה בחייה. רק תחשבו איפה זה מציב את האימא. או שהילדה חשה שהיא האימא של אימא שלה ושתיהן מסכימות למצב שכזה. האמת שהיא הבת של האימא שלה קצת מבולבלת אצלה ושתיהן סובלות מכך. האימא היא גדולה והילדה היא קטנה, האימא באה קודם והילדה אחר כך, הילדה קיבלה את חייה מאימא שלה – וזה כך. כאשר הילדה והאימא מוצאות את הדרך למקום הזה בעזרת התהליך הקונסטלטיבי, הילדה תהיה פנויה לחייה שלה והאימא תחוש הקלה ואהבה אל ילדתה.  כאשר אנו מסתכלים אל עיקרון זה לעומקו ועובדים איתו, אנו מבינים משהו לגבי החיים שלנו.

העיקרון השלישי בקונסטלציה הוא הפתרון המערכתי. כאשר קיימת בעיה במקום אחד במערכת הפתרון נמצא במקום אחר.

כאשר יש בעיה אצל הילד הפתרון קיים אצל ההורים.

כאשר יש בעיה בזוגיות הפתרון קיים ברקע של בני הזוג.

כאשר לאימא קשה עם הבת הפיתרון קיים ביחסים בינה ובין ההורים שלה וכן הלאה.

 

העברה בין דורית:

העברה בין דורית מציעה את האפשרות שלא מעט מהיכולות ומהמגבלות שלנו הן תוצאה של העברה בין דורית. כלומר קיבלנו אותן בירושה.

בקונסטלציה המשפחתית אנו מתייחסים להעברה בין דורית כתופעה שקיימת כול הזמן ושהיא ברת שינוי. כאשר הסבא גדל כיתום קורה שאחד הנכדים מתנהג ומרגיש כאילו הוא היתום ולהוריו לא ברור למה זה כך ומה עושים בקשר לזה. זאת היא העברה בין דורית.

על מה מתבססת התיאוריה?

ישנו הניסיון המצטבר של הגישה עצמה, שמראה שוב ושוב שיש דפוסים, תבניות והבנות שחוזרים על עצמם בהרבה מהמקרים. דוגמא לדפוס שחוזר על עצמו היא שהאימא חשה שהילד לא מקשיב לה ולא מתייחס אליה כאימו. אך כאשר האימא מסתכלת על היחסים עם אימא שלה היא רואה שיש שם נתק או אפילו עוינות. איך היא תוכל להיות אימא עם כל מה שזה אומר כאשר היחס שלה לאימה הוא כזה?

הבעייתיות בקשר בין ההורים והוריהם מקבלת ביטוי ביחסים בין ההורים וילדיהם. זהו דפוס שאנו רואים שוב ושוב, והידיעה זאת מאפשרת למציאת פתרון שהוא מערכתי.

 

כהורים אנו נתונים להרבה לחצים. לא מעט מהם באים מהציפיות שלנו מעצמנו או הציפיות של החברה שמסביבנו.

עם כל זאת, לפעמים מה שמרגיש בעיתי אינו ניתן לשינוי ע"י החלטה שרירותית לשנות התנהגות כזאת או אחרת.

הסיפורים מנהלים אותנו.

מנהלים את הזוגיות שלנו ואת היחסים עם ילדינו.

כאשר נתחיל לחשוב על המערכת המשפחתית היותר רחבה שבה אנו נמצאים הסיפורים הטובים כמו הקשים, נקדם את היחסים עם הורינו (גם אם הם כבר אינם) נצא לדרך של הורות יותר מלאה.

כהורים אנו ברי זכות גדולה מאוד.

אנו בקשר עמוק עם מעגל החיים.

בקונסטלציה המשפחתית אנו מחפשים למצוא מה מפריע לקשר הזה ולפתור אותו,

אנו רוצים לשחרר את ההורים ממעגלי האשמה,

\לחפש את המשאבים שקיימים במשפחה ובהיסטוריה המשפחתית ולגייס אותם מחדש למען המשפחה הקיימת. כמו כן, הקונסטלציה חוקרת ומניעה את מה שמקדם את הקשר, מה מביא את האהבה ליחסים ומה עושה טוב לכל המערכת. 

איך זה עובד בפועל (הטיפול ותוצאותיו)

ישנן שתי דרכים בהו הטיפול בקונסטלציה המשפחתית פועלת. האחת בעבודה הקבוצתית והשנייה בייעוץ הפרטני.

בעבודה בקבוצה אנו מגייסים את חברי הקבוצה לייצג את הדמויות השונות הקשורות בסיפור.

זאת היא עבודה ששומרת על זה שהביא את סיפורו בכך שהזרקורים אינם פונים אליו. המשתתפים בקבוצה נמצאים לשרות הסיפור שעלה ויחד עם המנחה מוצאים את הפתרון.  אנו רואים וחווים את הבעיה ואת השינוי.

אנו קוראים לתהליך כזה קונסטלציה משפחתית או העמדה משפחתית.

זאת היא סוג של סימולציה שבה המשתתפים עוברים חוויה של שינוי.

זו עבודת עומק מאד עוצמתית ומשחררת. 

הנה כמה דרכים שבהן טיפול בקונסטלציה משפחתית בקבוצה יכול לשפר מערכות יחסים:

 

מספק סביבה בטוחה ותומכת: טיפול בקונסטלציה משפחתית במסגרת קבוצתית יכול לספק סביבה בטוחה ותומכת למשתתפים לחקור ולעבוד דרך הבעיות שלהם. טיפול קבוצתי יכול לעזור ללקוחות להרגיש פחות לבד בהתמודדויות שלהם ולספק תחושת קהילה וחיבור עם אחרים שעוברים חוויות דומות. זה יכול לעזור להפחית את תחושות הבדידות ולהגביר את תחושות התמיכה וההבנה.

 

מציע פרספקטיבה שונה: במסגרת קבוצתית, למשתתפי הקבוצה יש הזדמנות להתבונן ולהשתתף בתהליך הריפוי של אחרים. זה יכול לספק נקודת מבט אחרת על הבעיות שלהם ולעזור להם לראות דברים באור חדש. על ידי עדות לחוויות של אחרים, המשתתפים עשויים לקבל תובנות לגבי התנהגותם ומערכות היחסים שלהם.

 

פיתוח אמפתיה והבנה: לימודי טיפול בקונסטלציה משפחתית במסגרת קבוצתית יכול להקל על הזדהות והבנה כלפי אחרים. על ידי השתתפות בתהליך הריפוי של אחרים, המשתתפים יכולים לפתח תחושת חמלה ואמפתיה רבה יותר כלפי אחרים, כולל בני משפחה ויקיריהם. זה יכול לעזור לשפר מערכות יחסים על ידי טיפוח הבנה ותקשורת רבה יותר.

 

עוזר בפתרון קונפליקטים: לימודי טיפול בקונסטלציה במסגרת קבוצתית יכול לסייע בפתרון קונפליקטים בתוך המערכת המשפחתית. על ידי חקירה והתייחסות לדינמיקה והדפוסים הבסיסיים בתוך המשפחה, המשתתפים יכולים לפעול לפתרון קונפליקטים ושיפור היחסים עם בני המשפחה. במסגרת קבוצתית, למשתתפים עשויה להיות הזדמנות לייצג תפקידים של בני משפחה , מה שיכול לעזור להביא למודעות רבה יותר לדינמיקה המתרחשת.

 

מספק תחושת השלמה ו closure: לימודי טיפול בקונסטלציה במסגרת קבוצתית יכול לספק תחושת סגירה ופתרון למשתתפים. על ידי עבודה דרך נושאים ודפוסים בתוך המערכת המשפחתית, המשתתפים יכולים לקבל תחושה טובה יותר של הבנה וקבלה של העבר שלהם. זה יכול לעזור להם להתקדם במערכות היחסים שלהם בבהירות ובכוונה רבה יותר.

בטיפול הפרטני אנו נעזרים באמצעי המחשה ובדמיון מונחה בכדי להשיג הבנה ותוצאות דומות באמצעות בדים בצורות וצבעים שונים. 

 

מערכות היחסים המאתגרות שיש לנו בחיינו מזמנות לנו הזדמנות להתפתחות אישית וצמיחה.

משפחה היא דבר חיוני ומשמעותי ביותר בחיינו, ובאותה מידה, מקור לבעיות, כאב ועניינים לא פתורים.

באמצעות עבודה על מערכות היחסים שיש לנו עם אחרים, אנחנו מפתחים בתוכנו את מידת ההבנה של הצד השני, החמלה, מגדילים את זווית הראייה שלנו ונפתחים להכיל שונות וניגודים, כמו גם מראות כואבות.

 

ככל שאנחנו נמצאים בעבודה פנימית עמוקה - הדברים פחות "תופסים" או "חונקים" אותנו, ואנחנו יכולים לחיות עם רמה גבוהה יותר של תחושות חופש פנימי, בהירות ונוכחות. 

הורות

הורות מפגישה אותנו, שוב ושוב עם הילד הפנימי שלנו ועם ההורה שהיה לנו בתור ילדים. ולעיתים, בהעמדות של קונסטלציות משפחתיות, אנו יודעים ורואים כי ההורות שלנו מושפעת גם דורות אחורה. 

מפגשים כואבים המבקשים ריפוי.

האוטומאט שלנו בדר"כ עסוק בשיחזור המקומות ש"טיילנו" בהם כילדים, וכהורים מודעים, קשובים המתכווננים לפיתוח הילדים שלנו, נרצה לזוז לנקודה בה אנחנו יכולים לראות בבהירות את העוצמה והיופי של הילד שלנו, עם פחות מההשלכות הפרטיות שלנו ששמנו עליו, התוויות, הציפיות, האכזבות והביקורת.

הילד מתנהג לפי תחושות שנמצאות בדינאמיקה הביתית, בין זוג ההורים, המקומות העמוקים שהוא מרגיש אצל הוריו. 

הילד משקף לנו את המקומות ש"מקפיצים" אותנו, מקומות שיש שם מקום לעבודה על התפתחות אישית,

מקום שלעיתים אינו מודע ומבקש לצוף למודעות שלנו להעמקה ושינוי.

דרך מערכות היחסים עם ילדינו - ניתנת לנו הזדמנות אדירה להכיר את עצמנו טוב יותר ולהתפתח.

לעיתים הילד שלנו מחובר בחלקים מסויימים לדמויות מהקונסטלציה המשפחתית שלנו,

כאשר בעבודת ה"קונסטלציה" אפשר לאתר את מקור הבעיה ולהביא לשינוי משמעותי בזמן קצר יחסית. 

ילדינו, באופן סמוי ולא מודע, עשויים להתערבב עם דמויות מהקונסטלציה המשפחתית,

דמויות מהעבר, שהוצאו, הורחקו, הודרו מהמערכת המשפחתית,

והדבר הזה כולל גם הפלות יזומות של אימו. 

בתהליך קונסטלטיבי אנחנו יכולים לשחרר את הילד מהשפעות המערכת ש"יושבות" עליו,

ולראות תוצאות, מפתיעות לעיתים, בזמן קצר יחסית. 

טיפול בקונסטלציה יכול להועיל להורים הנאבקים בהורות לילדיהם במספר דרכים

 

זיהוי דפוסים בסיסיים: הטיפול יכול לעזור להורים לזהות דפוסים ודינמיקה בסיסית בתוך המערכת המשפחתית שלהם שעשויים לתרום לאתגרים ההוריים. על ידי חקירה וריפוי של דפוסים אלה, ההורים יכולים לקבל תובנה לגבי הגורמים השורשיים לקשיים שלהם ולפתח אסטרטגיות לטיפול בהם.

 

בניית אמפתיה והבנה: הטיפול יכול לעזור להורים לפתח אמפתיה והבנה לנקודת המבט והחוויות של ילדיהם. על ידי בחינת מיקומו של הילד בתוך המערכת המשפחתית, ההורים יכולים לקבל תובנה לגבי התנהגויות ורגשות של ילדם, ולפתח אסטרטגיות להגיב אליהם בצורה תומכת וחומלת.

 

שיפור התקשורת: הטיפול יכול לעזור להורים לשפר את כישורי התקשורת שלהם, לרבות כיצד להקשיב באופן פעיל, להביע רגשות ביעילות ולפתור קונפליקטים בצורה בונה. על ידי לימוד מיומנויות אלו, ההורים יכולים לבנות קשרים חזקים וחיוביים יותר עם ילדיהם.

 

טיפול בטראומות עבר: הטיפול יכול לעזור להורים להתמודד עם טראומות עבר ובעיות לא פתורות שעשויות להשפיע על ההורות שלהם. על ידי ריפוי פצעים אלו, ההורים יכולים לפתח חוסן רגשי ויכולת לתמוך בילדיהם.

 

טיפוח דינמיקה משפחתית חיובית: הטיפול יכול לעזור להורים לטפח דינמיקה משפחתית חיובית, כולל גבולות בריאים, כבוד הדדי ומערכות יחסים תומכות. על ידי יצירת סביבה משפחתית מטפחת ותומכת, ההורים יכולים לעזור לילדיהם לשגשג ולהתפתח למבוגרים שמחים ובריאים.

זוגיות 

המערכת הזוגית הבוגרת שאנחנו נמצאים בתוכה כיום משמעותית ביותר לתחושת השמחה והחופש שיש בחיינו.

המערכת הזוגית שלנו יכולה להיות מקום בטוח ומיטיב, תומך שבו אנחנו יכולים גם להשען לאחור וגם להושיט יד לפנים. 

באותה המידה, היחסים הזוגיים שלנו יכולים גם להיות מקור להרבה כאב, התרחקות, ניכור וכעסים. 

כל אדם יכול לעבור, גם באופן אישי, טרנספורמציה משמעותית ועמוקה במערכת הזוגית שבה הוא נמצא. 

הזוגיות שלנו מושפעת ממגוון פרמטרים:

המערכת המשפחתית שהאישה מגיעה ממנה ,

המערכת המשפחתית שהגבר מגיע ממנה

ומה עושה המפגש ביניהם. 

עם ההורים שלי

קשיים ביחסים וכעס על ההורים שלנו , מגיע גם עם מחיר – חסימת התמיכה מצד אותו הורה. נוכחות והמצאות של הורה מאותו המין שלנו, כלומר, אמא שלנו – היא חשובה ויש בכוחה להוות משאב תומך מאד וכוח.  

 

הקונסטלציה המשפחתית מאפשרת למטפל ולמנחה ראייה מערכתית ובין דורית שבה המטופל נמצא, ומציעה הבנות ודרכי טיפול חדשות בנושאי העברות, העברות נגדיות והשלכות. גישת הקונסטלציה המשפחתית מביאה רעיונות פורצי דרך כדוגמת:

העברה בין דורית: בעיות ביחסים, בעיות רגשיות וגופניות שאנו חווים בחיינו, מבטאות הזדהות עם מצבים לא פתורים שחוו בני משפחתנו בדורות הקודמים. לכן כדי לאפשר תנועה ושחרור אצלנו, אנו מטפלים במקור המשפחתי הקדום של הבעיה. איך נגיע למקור המשפחתי הקדום?

הזדהות מרחבית: כמו בהעברה נגדית-סומטית הגוף האנושי יכול לחוות מידע ישיר בנוגע לבעיה של אדם אחר. בתהליך הקונסטלציה, המונחה יבחר ייצוגים שייצגו דמויות וגורמים מהמרחב האישי, המשפחתי והבין-דורי שלו. באמצעות החוויה שעולה בהזדהות המרחבית, נחשפת הדינמיקה החבויה שחוללה את הבעיה בעבר. המומחיות של מנחה הקונסטלציה היא לאפשר לאותה דינמיקה בעייתית שנחשפה לנוע לקראת רזולוציה והשלמה. כשמתהווה פתרון בין הייצוגים השונים, מתחולל שינוי במרחב הפנימי של המונחה ובעקבות זאת מתרחשים שינוי והקלה במציאות החיצונית שלו.

מזמינה אותך לקרוא עוד על הקונסטלציה המשפחתית, מאמרים שתירגמתי וערכתי מהספר "הסימטריה החבויה של האהבה" מאת ברט הלינגר - כאן

הטיפולים מתקיימים בקליניקה פרטית ברמת השרון :

טיפול אישי,  פסיכותרפי, מפגש קבוע של 50 דק' אחת לשבוע , בעלות של 400 ש"ח לטיפול. 

טיפול אישי חד פעמי בקונסטלציה משפחתית (חד פעמי או אחת ל... לפי צורך), שעה וחצי, בעלות של 500 ש"ח. 

טיפול קבוצתי חד פעמי בקונסטלציה, אני מארגנת אנשים שמגיעים במטרה לייצג דמויות מההיסטוריה המשפחתית שלך,

עבודה של שעתיים, במחיר של 700 ש"ח, מפגש חד פעמי סביב נושא מסוים שאותו מסכמים מראש. 

וכן מתקיימים קורסים וסדנאות למפגשים של קונסטלציה משפחתית בקבוצה. 

לפרטים אודות הקורס הקרוב שייפתח ב"קונסטלציה משפחתית"

מטעם בית הספר לקונסטלציה משפחתית ,

מרץ 2023, כאן

המלצות

 
יסכה שומר, יעוץ זוגי ומיני

"את מדברת ממקום מאד אמיתי ואישי, שבו ניכר שזו אינה רק תיאוריה אלא דרך חיים שיש לה סיכוי לעבוד כי היא חיה בתוכך. במפגש היום היתה אמיתיות, כנות, שלום פנימי, הוליסטיות, מקצועיות ואמון". 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

אורלי ג. רמת גן

"למדתי משהו חדש על עצמי, על התחושות שלי, משהו שלא ידעתי שהוא שם ומשפיע עלי כל כך הרבה. החוויה היתה עבורי חזקה ועוצמתית ומצד שני נעימה ומרגיעה. קיבלתי קצת מהשקט שרציתי, מפתיע אחרי מפגש אחד בלבד. מנחה מקסימה, תודה".

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

ענת ר. תל אביב

"שירה היא, בעיני, שילוב מנצח של מטפלת מדוייקת עם המון רגישות, עדינות, תבונה ואנושיות. היא מאפשרת להיות ברגע, כאן ועכשיו, ובו זמנית מזמינה להיות בתנועה מתמדת. היא מקדמת, מאתגרת, ופותחת אפשרויות. יש בה ניקיון ונוכחות שלווה שמקנים לה יכולת נפלאה להקשיב ולהכיל. אני ממליצה עליה בחום!". 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

052-5381784 

שירה אליאס רוטר

טיפול רגשי, קונסטלציה משפחתית

_edited.png
bottom of page